Selecteer een pagina

Grote Houtstraat, Haarlem

Projectinformatie

Adres: Grote Houtstraat 117 (A), Haarlem
In samenwerking met: Sociëteit Trou moet Blycken en Bouwbedrijf Jan de Wit (www.jandewitbouwbedrijf.nl)
Voorlopig ontwerp: ja
Definitief ontwerp: ja
Bestek: ja
Bouwbegeleiding: ja
Monumentaal pand: ja
Interieurontwerp: ja
Jaar: 2019- 2021
Trefwoorden: grote houtstraat, rijksmonument, stadswoning, energielabel A
Fotografie: Pararius, Funda, eigen fotografie

Woonoppervlak verdubbeld en energielabel A

Wij hebben recent deze luxe bovenwoning opgeleverd in samenwerking met o.a. Bouwbedrijf Jan de Wit. In het verleden was het pand, een rijksmonument, onderdeel van herensociëteit Trou moet Blycken. De bovenruimte stond echter al geruime tijd leeg en was niet goed toegankelijk. In overleg met de afdeling Erfgoed van de gemeente Haarlem is de ruimte van 55 m2 uitgebouwd tot maar liefst ca. 101 m2 en vervolgens verbouwd tot een moderne stadswoning.

De makelaar omschrijft als volgt: “Dit schitterende authentieke pand is volledig gerenoveerd tot een modern en stijlvol stads appartement met dakterras en twee ruime slaapkamers. (…) Een geweldige mix van authentiek en modern. Gelegen aan een van de mooiste stukjes van de Grote Houtstraat biedt dit heerlijke appartement het stadsleven in Haarlem op luxe niveau.” (VBO verhuurmakelaar Lighthouse Property Services op Funda).

Voorgeschiedenis

De voorlaatste grote verbouwing is in 1921 uitgevoerd naar ontwerp van de bekende architect Jacob van den Ban. Nu, 100 jaar later, is de nadruk gelegd op comfort, woongenot en herstel van het historische karakter. Uiteraard is de nodige zorg besteed aan duurzaamheid en energiezuinigheid (energielabel A).

De benedenruimte is aansluitend gerenoveerd en beschikbaar gemaakt (winkel, dienstverlening, detailhandel met ondergeschikte horeca, etc…) en inmiddels verhuurd.

portfolio, renovatie hergebruik, peeperkorn architect, architect heemstede